een paar boek reviews.

Dit boek biedt een oplossing om robuustheid meet- en tastbaar te maken, maar heeft ook voordelen voor de zachte kant van het functioneren van teams. De rollen, processen en dynamiek binnen het team worden voor iedereen plots veel beter zichtbaar, waardoor de transformatie naar een robuust team vaak soepel verloopt. Deze aanpak legt dus het fundament om het team op alle fronten te verbeteren.

‘Dit is een voortreffelijk basisboek voor teams – het geeft richting en structuur. Met de komst van hybride werken is het nog belangrijker geworden om een sterk team te creëren. Elk team kan een robuust team worden, je moet het alleen wel zelf doen. Dit boek is daarvoor een uitstekend begin.’

Bregje Spijkerman

Teamtrainer en auteur van de boeken Hybride teams en Navigeer je team naar succes

‘Het teamniveau is de beste plek om dingen te verbeteren in organisaties. Daar kunnen we nooit genoeg over leren, weten en snappen. Dit boek biedt waardevolle inzichten om meer grip op de workflow en het functioneren van een team te krijgen. Wil je de duurzame inzetbaarheid van een team een boost geven, koop dan gelijk een stapel van dit boek.’

Martijn Aslander

Technologie- en informatiefilosoof, spreker en auteur van o.a. de boeken Nooit af en Ons werk is stuk

‘Daniel Brouwer pleit op prachtige én praktische wijze voor het op orde krijgen van de robuustheid van een team.

Genieke Hertoghs

Expert communicatie en gedrag en auteur van de boeken Don’t Push Me! en Subconscious Impact

Het boek is logisch opgebouwd. Al lezende wordt uitgelegd wat een team is en de zaken waarmee een team wordt geconfronteerd. Hoe goed is het team? Hoe weet/meet je dat? Hoe kan een team zich aanpassen aan wijzigende omstandigheden? Duidelijke uitleg wat van wat het doel is en hoe je dat doel kunt bereiken. Pragmatische aanpak, je kunt direct aan de slag met templates die gedownload kunnen worden.

R. Buurman

Verbeter je team!, review Managementboek.nl

Praktischer dan dit zie je zelden. De methode om het oplossen van problemen middels Activiteiten, Competenties en Middelen te komen tot een Robuuste Team index is erg praktisch. Zo kan je het vergelijken met golf. Met welke team-handicap speel jij? Met dit boek ga je al lezende gelijk aan de slag op een frisse manier. DO TRY THIS @ WORK!

T. Dalderup

Je krijgt gewoon zin om met je team aan de slag te gaan, review Managementboek.nl

Het boek geeft een methode die helpt een team verder te ontwikkelen. Anders dan veel management modellen is de Robuuste Team Methode praktisch toepasbaar; geen vaag concept maar een direct bruikbare methode, gebaseerd op kennis van zowel theorie als praktijk, kunde en een heldere visie. En ook nog prettig geschreven: bondig, duidelijk en no nonsense. Ik heb het van begin tot eind in een ruk uitgelezen en ik kan en ik wil (en ik ga) er meteen mee aan de slag.

H.J. Moes

Het praktisch toepasbare boek waar ik op zat te wachten, review Managementboek.nl

Of de titel in meervoud: maak inzichtelijk waar je teams staan. Als Business Analist, fris en vernieuwend om te lezen hoe Lean Six Sigma tools toegepast kunnen worden op teams. Het boek is een goed hulpmiddel om continuous improvement voor je team(s) op een meetbare manier mogelijk te maken. Daniël schrijft heel toegankelijk, en maakt gebruik van gereedschappen die eenvoudig kunnen worden toegepast.

P.C.M. Klein

Maak inzichtelijk waar je team staat, review Managementboek.nl

Er zijn al talloze boeken en theorieën geschreven over hoe een goed team opgezet moet worden, dit boek slaat de spijker op zijn kop. Geen saaie theorie maar bewustwording. Het boek nodigt je uit om te na te denken over hoe je eigen team nu is ingericht en om hiermee te gaan experimenteren. Een aanrader!

C. de Wit

Geen saaie theorie maar bewustwording, review Managementboek.nl

Je kunt bij ons terecht voor

het boek
reviews
sjablonen
de training
contact